Idemo još dve kontrole, "kronološkim" redom...
Prvo od petka, sad ovog petka, sa auta sa GB 1030 (IK-201; 2002. godište). Ovaj auto je preko leta u rezervi, ali je u petak kao zamena za auto sa GB 948 saobraćao na 7/27 (trosmenac), vozio me je na kraćoj relaciji uveče.
Sređivanje oplate i šasije je imao negde u proleće prošle godine sećam se da je negde početkom leta pušten u saobraćaj.
Tu na svom mestu je ona lepa, uvek atraktivna i veoma popularna reklama, koja stvarno osvežava

Inače je prav, prikolica vrlo malo poskakuje, pa čak je i dosta mirna s obzirom na kratere na tramvajskom koloseku, u Ruzveltovoj ulici. Visina je stalna na svim jastucima, dobro niveliše, prav ko strela, ovako od oka stvarno je za svaku pohvalu.
A, u vožnji, koliko sam ja mogao da primetim, isto je tako dobar. Možda je do pola bio pun putnika i uz Partizanski put, sve do vrha brda, do Ćalija, dosta dobro izvukao, bez doziranja ijednog "kick down-a". Šalta mirno i tiho, skoro pa i neprimetno. Kočenje je dosta dobro, ispravne su obe komande retardera.
Tahograf je marke "Kienzle", s ispravnim je brzinomerom, kao i s tačnim satom, dok je kazaljka obrotmera pala na nulu (neispravan).
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru je neispravan (kazaljka je na nuli), voltaža na oko 26 V, konstantno. Pritisak u granicama normale, od 2 do oko 5 bara. Temperaturu je u tom trenutku, držao na oko 85 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bvara, u proseku.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Posle, odnosno juče na 6/65 (trosmenac) saobraćao je auto sa GB 1004, zamena za redovnjaka, odnosno zamena za auto sa GB 1005.
Karoserijski se odlično drži, ja ne znam tačno šta je s ovim autom rađeno u skorije vreme, vidim da se oplata sva sija, prikolica je izuzetno poravnata sa prednjim delom vozila, harmonika se isto dobro drži. Visina je isto stalna, drži podjednaku visinu na svim jastucima.
U vožnji ide sasvim solidno, dobra je mašina, onako prosečna, možda malo iznad proseka. Šalta mirno i tiho, nema nikakvih poteškoća. Kočenje je isto veoma dobro, s ispravnim i nožnim, a i ručnim retarderom. Inače me je vozio mahom po ravnom terenu, mada evo u Brankovoj je uspon, savladao je dosta dobro, ali je tada, kada se popeo, malo digao temperaturu.
Tahograf je onaj fabrički ugrađen, marke je "Kienzle", s ispravnim brzinomerom i tačnim satom. Pokazivač za nivo goriva je neispravan (kazaljka je na nuli), voltaža je na oko 26 do 27 V, konstantno. Pritisak ulja u motoru u rasponu je od 2 do preko 5 bara. Temperaturu je najpre držao na 82, 83 stepeni C, posle je postepeno počeo da diže, da bi posle Brankove i Terazijskog tunela digao do skoro 95 steoeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu idu i do celih 8 bara.