http://oglasi.autobusi.net
Newsletter

Želim da primam Autobusi.NET novosti na svoj e-mail.

E-mail adresa:

Vesti iz saobracaja
Setra TopClass 500 ušla u serijsku proizvodnju
utorak, 22 april 2014 20:03

Turistički autobus premijum klase proširuje već bogatu ponudu fabrike autobusa iz Noj-Ulma.

Setra TopClass 500 Neu-UlmSerijska proizvodnja najnovije generacije turističkih autobusa Setra je započela u EvoBus fabrici u Noje Ulmu sklapanjem prvog autobusa namenjenog kupcu, modela S 517 HDH. Ovaj elegantni troosovinski turistički autobus, koji nudi jedinstvenu kombinaciju luksuza i maksimuma funkcionalnosti, uskoro će postati glavna uzdanica na evropskim putevima. Setra TopClass 500 zamenjuje prethodnu generaciju serije TopClass 400, sa proizvedenih više od 7.400 jedinica od 2001. godine. Spratni model S 431 DT sa Euro 6 tehnologijom će i dalje biti sastavni deo trenutne palete proizvoda.

Opširnije...
 
Conecto pojačanje za Vranje
subota, 19 april 2014 19:37

Preduzeće „KAVIM Jedinstvo“ iz Vranja je od nedavno bogatije za 6 polovnih prigradskih autobusa Mercedes-Benz Conecto.

Mercedes Conecto KAVIM Jedinstvo VranjeZbog sve veće potrebe za obnovom autobuskog voznog parka, a opšte loše ekonomske situacije u zemlji, sve više prevoznika rešenje pronalazi u kupovini polovnih autobusa, naročito iz zemalja zapadne Evrope. Tako se i vranjanski „KAVIM Jedinstvo“ odlučio da svoj vozni park obnovi kupovinom šest polovnih autobusa  Mercedes-Benz O 345 Conecto preko beogradske firme Sejari d.o.o.

Opširnije...
 
Setra dabl-dekeri za nemačku železnicu
utorak, 15 april 2014 12:41

Osam spratnih autobusa Setra S 431 DT za „Deutsche Bahn AG“ imaju izgled „Intercity“ vozova, a pokreću ih Euro 6 motori.

Setra S 431 DT Euro 6 Deutsche Bahn AGNemačke železnice „Deutsche Bahn AG“ (DB) su dobile prvi serijski proizveden autobus na sprat, Setru S 431 DT sa Euro 6 motorom. Ukupno osam novih vozila treba da proširi ponudu putovanja nemačkim putevima. Do danas, putnici železnicom su na liniji od Minhena do Frajburga morali da presedaju u Karlsrueu ili u Manhajmu. Sada je moguće preći ovu deonicu komfornim spratnim autobusima Setra S 431 DT – bez presedanja. Sedam takozvanih „IC autobusa“ saobraća četiri do šest puta dnevno između Minhena i Frajburga, sa jednim stajanjem u Ravensburgu. Osmi autobus će pojačati postojeću liniju od Minhena do Praga. Nove autobuse su u Noje Ulmu preuzeli prevoznici RVO i SBG, firme koje posluju u sastvau DB.

Opširnije...
 
15 VDL CITEA ELECTRIC STARTUJE U HOLANDIJI
ponedeljak, 14 april 2014 17:35

VDL Bus & Coach započinje pilot projekat puštanja 15 električnih gradskih autobusa u redovan saobraćaj u holandskoj provinciji Severni Brabant.

VDL Citea ElectricProvincija Severni Brabant, Razvojna agencija Severnog Brabanta (BOM) i VDL Bus & Coach vide budućnost električnog autobusa u gradskim sredinama. Oni zajedno žele da doprinesu čistijoj životnoj sredini, manjoj potrošnji energije i tišem i zdravijem okruženju. Pilot projektom će se dobiti vredne informacije o primeni električnih autobuskih sistema, što stvara povoljne ekonomske prilike za provinciju i razvoj celokupnog holandskog automobilskog sektora. Znanje i iskustvo stečeno ovim projektom će biti korak napred u razvoju javnog prevoza sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Opširnije...
 
AUTOBUSKA KARTA U NOVOM SADU PUTEM SMS PORUKA
nedelja, 13 april 2014 22:28

Novosadsko Gradsko saobraćajno preduzeće biće uključeno u Evropski projekat za istraživanje, razvoj i inovacije "Mobiwallet" (mobilni novčanik) koji će omogućiti plaćanje karte mobilnim telefonom.

JGSP "Novi Sad" Iveco CitelisProjekat podrazumeva izradu jedinstvene naplatne platforme za sva gradska prevozna sredstva, javna i privatna, što će omogućiti putnicima ne smo plaćanje putem bilo kog pamentnog (smart) telefona, već i pristup specijalnim ponudama. Na stotine putnika će učestvovati u pilot projektu "mobilni novčanik", a njihovi komentari će se prikupljati i analizirati radi provere da li primenjena tehnološka rešenja odgovaraju njihovim potrebama. Zahvaljujući upotrebi najmodernijih tehnologija, ovaj pionirski projekat će svaki pametan telefon, koji je povezan na internet, pretvoriti u sredstvo plaćanja po minimalnoj ceni – piše između ostalog u u Evropskom projektu.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 138

Red Vožnje

:
Baner
Najnovije sa foruma
Baner