http://oglasi.autobusi.net
Newsletter

Želim da primam Autobusi.NET novosti na svoj e-mail.

E-mail adresa:

Vesti iz saobracaja
Setra dabl-dekeri za nemačku železnicu
utorak, 15 april 2014 12:41

Osam spratnih autobusa Setra S 431 DT za „Deutsche Bahn AG“ imaju izgled „Intercity“ vozova, a pokreću ih Euro 6 motori.

Setra S 431 DT Euro 6 Deutsche Bahn AGNemačke železnice „Deutsche Bahn AG“ (DB) su dobile prvi serijski proizveden autobus na sprat, Setru S 431 DT sa Euro 6 motorom. Ukupno osam novih vozila treba da proširi ponudu putovanja nemačkim putevima. Do danas, putnici železnicom su na liniji od Minhena do Frajburga morali da presedaju u Karlsrueu ili u Manhajmu. Sada je moguće preći ovu deonicu komfornim spratnim autobusima Setra S 431 DT – bez presedanja. Sedam takozvanih „IC autobusa“ saobraća četiri do šest puta dnevno između Minhena i Frajburga, sa jednim stajanjem u Ravensburgu. Osmi autobus će pojačati postojeću liniju od Minhena do Praga. Nove autobuse su u Noje Ulmu preuzeli prevoznici RVO i SBG, firme koje posluju u sastvau DB.

Opširnije...
 
15 VDL CITEA ELECTRIC STARTUJE U HOLANDIJI
ponedeljak, 14 april 2014 17:35

VDL Bus & Coach započinje pilot projekat puštanja 15 električnih gradskih autobusa u redovan saobraćaj u holandskoj provinciji Severni Brabant.

VDL Citea ElectricProvincija Severni Brabant, Razvojna agencija Severnog Brabanta (BOM) i VDL Bus & Coach vide budućnost električnog autobusa u gradskim sredinama. Oni zajedno žele da doprinesu čistijoj životnoj sredini, manjoj potrošnji energije i tišem i zdravijem okruženju. Pilot projektom će se dobiti vredne informacije o primeni električnih autobuskih sistema, što stvara povoljne ekonomske prilike za provinciju i razvoj celokupnog holandskog automobilskog sektora. Znanje i iskustvo stečeno ovim projektom će biti korak napred u razvoju javnog prevoza sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Opširnije...
 
AUTOBUSKA KARTA U NOVOM SADU PUTEM SMS PORUKA
nedelja, 13 april 2014 22:28

Novosadsko Gradsko saobraćajno preduzeće biće uključeno u Evropski projekat za istraživanje, razvoj i inovacije "Mobiwallet" (mobilni novčanik) koji će omogućiti plaćanje karte mobilnim telefonom.

JGSP "Novi Sad" Iveco CitelisProjekat podrazumeva izradu jedinstvene naplatne platforme za sva gradska prevozna sredstva, javna i privatna, što će omogućiti putnicima ne smo plaćanje putem bilo kog pamentnog (smart) telefona, već i pristup specijalnim ponudama. Na stotine putnika će učestvovati u pilot projektu "mobilni novčanik", a njihovi komentari će se prikupljati i analizirati radi provere da li primenjena tehnološka rešenja odgovaraju njihovim potrebama. Zahvaljujući upotrebi najmodernijih tehnologija, ovaj pionirski projekat će svaki pametan telefon, koji je povezan na internet, pretvoriti u sredstvo plaćanja po minimalnoj ceni – piše između ostalog u u Evropskom projektu.

Opširnije...
 
ELEKTRIČNI EBUSCO NA PROBI U NORVEŠKOJ
petak, 11 april 2014 13:26

Boreal Transport iz norveškog Stavangera je naručio dva električna autobusa holandskog proizvođača Ebusco.

Ebusco YTP-1Norveški prevoznik Boreal Transport je naručio dva električna autobusa za potrebe javnog prevoza u Stavangeru, gradu na zapadu Norveške. Kompanija se odlučila za vozila holandskog proizvođača Ebusco. Nabavka električnih vozila je deo zajedničkog projekta više zainteresovanih kompanija čiji je cilj da se ispita eksploatacija ovakvih vozila u redovnom saobraćaju u Stavangeru. Testiranje ovih vozila će početi na jesen.

Opširnije...
 
ELEKTRIČNI HIBRIDNI VOLVO SA ODLIČNIM OCENAMA NA PROBI
četvrtak, 10 april 2014 14:04

Od maja prošle godine, Volvo ispituje električni hibridni autobus na liniji 60 u švedskom gradu Geteborgu. Novi autobus je popularan među vozačima, putnicima i građanima koji žive duž autobuske linije.

Volvo Plug-In HybridVolvo Buses učestvuje u projektu Evropske unije „Hyperbus“, zajedno sa javnim prevoznikom Vestrafik (Västtrafik), privrednom komorom Geteborga, lokalnom elektrodistribucijom i gradskom upravom za saobraćaj. Projektom je predviđeno da se električni hibridni autobus koji je proizveo Volvo testira dok prelazi rutu dugu sedam kilometara tiho i bez štetnih emisija. Sistem punjenja omogućava smanjenje potrošnje dizela i emisije ugljen-dioksida za 75% u odnosu na sadašnje dizel autobuse. Ukupna potrošnja energije je smanjena za 60%.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 138

Red Vožnje

:
Baner
Najnovije sa foruma
Baner